Fietsersbond evalueert aanpak sneeuwval

De situatie is natuurlijk extreem. Wat zeker de eerste dagen opviel is dat mensen veel vriendelijker voor elkaar zijn en meer rekening houden met anderen. Fietspaden en fietsstroken zijn/waren vaak niet berijdbaar en fietsen op de rijweg voelt zeker niet veilig, gelukkig passen veel automobilisten hun snelheid aan. Zeker op plekken waar werkzaamheden en sneeuwoverlast samenkomen ontstaan chaotische en dus gevaarlijke situaties.

Als Fietsersbond willen we dit graag goed evalueren voordat we met de gemeente in overleg treden. Twente Milieu is uitvoerende, maar de gemeente Enschede is verantwoordelijk en opdrachtgever. De meeste details staan in het gemeentelijke strooiplan. Graag ontvangen we van mensen welke regelmatig de zelfde route fietsen (bv. naar werk, school, winkel, ...) hun ervaringen, zowel wat in hun ogen goed ging als wat fout ging. Graag ook wat er beter zou kunnen. Reacties graag per email naar enschede@fietsersbond. nl, bijgevoegde digitale foto's (graag comprimeren!) zijn ook welkom.

Een voorbeeld uit het verleden: Een flink aantal jaren geleden werden fietspaden al wel met die speciale smalle wagentjes geveegd, maar de kleine stukjes fietspad bij kruispunten welke aansluiten op fietsstroken niet, dat is na ons verzoek gecorrigeerd.


Opmerkingen gaarne naar webmaster@fietsersbondenschede.nl
Fietsersbond afdeling Enschede e.o.