Fietsersbond blij
    Fiets veilig en gratis onder V&D

Onlangs ging de kogel door de kerk: met steun van verschillende partijen in de Gemeenteraad kunnen fietsen vanaf 25 april gratis en bewaakt gestald worden onder V&D.

Dat is een felicitatie waard! Allereerst aan de fietsende bezoekers van het centrum van Enschede; ruim 900 fietsen kunt u daar veilig achterlaten, uit weer en wind, zonder angst te hebben voor diefstal of beschadiging en gratis. Er is verder plaats voor 30 ATB’s en 50 bromfietsen. De stalruimte wordt uitgerust met toiletten en invaliden-toilet, er zijn kluizen voor het onderwijl opbergen van een deel van de boodschappen en er is een kleine reparatiewerkplaats, waar u voor uw kleine kind een buggy kunt huren. Een trap met fietsgoot, met een flauwe hellingsgraad, zorgt voor een comfortabele toegang voor iedereen - vanaf de Kuipersdijk.

Een felicitatie aan de Gemeente Enschede is ook op zijn plaats; zij geven er met deze beslissing blijk van het belang van fietsverkeer voor de stad te onderkennen en wat over te hebben voor de burger die kiest voor de fiets. De gemeente volgt hierin het goede voorbeeld van gemeenten als Apeldoorn en Veenendaal.

De Fietsersbond, Afdeling Enschede en omstreken, ijverend voor het belang van de fietser in het algemeen, is nauw betrokken geweest bij het gestalte krijgen van deze grote stalling en heeft daarbij altijd gepleit voor gratis en bewaakt fietsparkeren. Zij is daarom zeer verheugd met het genomen besluit.



Fietsersbond afdeling Enschede e.o.