Zomeravondtochten 2001

Traditiegetrouw biedt de Fietsersbond dit jaar weer avondfietstochten aan. Naar aanleiding van de ervaringen van vorig jaar hebben we het concept iets veranderd. We maken nu onderscheid tussen twee verschillende soorten tochten:

De bedoeling van alle tochten is niet om een sportieve prestatie te leveren maar om van de buitenlucht, het landschap en het weer te genieten. Men fietst in een groepje bij elkaar. Er is g&eactue;én routebeschrijving, de route wordt afhankelijk van deelnemers, toestand van de onverharde wegen en het weer ter plekke aangepast. Een enkel buitje onderweg schrikt ons niet af, maar bij al te slecht weer kan het zijn dat de tocht niet door gaat.

Tenslotte is er op 1 mei een speciale tocht. Op die dag veranderen de verkeersregels en krijgt op gelijkwaardige kruisingen de fietser van rechts voorrang, net als het autoverkeer. We houden dan een feestelijke tocht door de stad. Deze wordt in de locale pers en op onze website nader aangekondigd.

Het gehele programma:

Vertrek telkens (precies) op het genoemde uur bij de Grote Kerk op de Oude Markt in Enschede. N.B.: we houden ons telkens aan de actuele beperkingen in verband met mond- en klauwzeer. Dit kan betekenen dat tochten beperkt zijn tot hoofdwegen of eventueel afgelast worden.

Organisatie: Roos Engelbertink, Lidy Schans, Klaas Sikkel inlichtingen: tel (053) 433 2959 of enschede@fietsersbond.nl

Voor meer tochten, zie ook het jaarprogramma van de F.C. Fietsplezier


Klaas Sikkel - 28 mrt 2001
Fietsersbond enfb afdeling Regio Enschede